Post Jobs

General Knowledge Questions and Answer of the week April 2020.

general knowledge questions and answers

As we all know General Knowledge is one of the very important topic for any government exam. General knowledge questions 2020 for all competitive exams.Get latest general knowledge questions and answers every week for all job aspirants who are preparing for any competitive exams.


Keeping in mind the same we have brought you the Important Questions and Answers on General Knowledge. This Section Provides General knowledge questions and answers for all competitive exams like 10th pass job, 12th pass job, Railway Jobs, SSC Jobs,UPSC Jobs, Banking JOBS, GATE Jobs. Practice the GK questions from this website and boost your knowledge for any competitive exams. This will help you to remember different General Knowledge Questions which are
frequently asked in various exams.

Q26) In which year the capital of India was shifted from Calcutta to Delhi?

A. 1920

B. 1911

C. 1921

D. 1932

Answer: “B”

Q27) Who among the following wrote the patriotic song ‘Saare Jahan Se Achcha’?

A. Muhammad Iqbal

B. Rabindranath Tagore

C. Bankim Chandra Chattopadhyay

D. None of these

Answer: “A”

Q28) Who among the following was the son of Chandragupta Maurya?

A. Ashok

B. Chandragupta II

C. Bindusara

D. Chanakya

Answer: “C”

Important General Knowledge Questions

Q29) Kala Ghoda Arts Festival is related to which of the following city?

A. Kolkata

B. Bengaluru

C. Chennai

D. Mumbai

Answer: “D”

Q30) Where is the Forest Research Institute located?

A. Dehradun

B. Kanpur

C. Raipur

D. Jamshedpur

Answer: “A”

Q31) Which is the longest irrigation canal in India?

A. Yamuna Canal

B. Indira Gandhi Canal

C. Connie canal

D. Agra Canal

Answer: “B”

Q32) Who among the following built the Agra Fort?

A. Jahangir

B. Shahjahan

C. Humayun

D. Akbar

Answer: “D”

Q33) Who among the following is known as ‘Mother of Indian Revolution’?

A. Rani Lakshmi Bai

B. Sarojini Naidu

C. Bhikaji Rustom Cama

D. None of these

Answer: “C”

Q34) Who introduced the Gurmukhi script and introduced it to all Sikhs?

A. Guru Angad Dev

B. Guru govind singh

C. Guru Arjan

D. Guru Hargobind

Answer: “A”

Important General Knowledge Questions Free, general knowledge questions and answers of the week April 2020.

Q35) Which of the following was India’s first indigenously made color film?

A. Mughal-e-Azam

B. Kisan Kanya

C. Bandini

D. Wish

Answer: “B”

Q36) In which of the following states is the Almaty Dam located?

A. Kerala

B. Karnataka

C. Uttarakhand

D. Assam

Answer: “B”

Q37) Which is the most abundant metal in the human body?

A. Calcium

B. Zinc

C. iron

D. Lead

Answer: “A”

Q38) How many members of Rajya Sabha are nominated by the President of India?

A. 8

B. 10

C. 12

D. 14

Answer: “C”

Q39) Who was the first Indian to receive the Man Booker Award?

A. Arundhati Roy

B. Salman Rushdie

C. VS Naipul

D. Kiran Desai

Answer: “A”

Q40) How many players are there in a volleyball team?

A. 4

B. 5

C. 8

D. 6

Answer: “D”

Important General Knowledge Questions Free, general knowledge questions and answers of the week April 2020.

Q41) In which state is the Kuno Wildlife Sanctuary located?

A. Rajasthan

B. West Bengal

C. Madhya Pradesh

D. Andhra Pradesh

Answer: “C”

Q42) How many states of India share their border with Bhutan?

A. 2

B. 3

C. 6

D. 4

Answer: “D”

Q43) Yakshagana folk dance is associated with which Indian state?

A. Odisha

B. Karnataka

C. Tamil nadu

D. Arunachal Pradesh

Answer: “B”

Q44) Who was the first person from India to win the Nobel Prize?

A. Rabindranath Tagore

B. C V Raman

C. Abhijeet Banerjee

D. Amartya Sen

Answer: “A”

Q45) Where is the National Research Centre for Women in Agriculture located?

A. Bhopal

B. Kanpur

C. Bhubaneswar

D. Kolkata

Answer: “C”

Q46) Rickets is caused by deficiency of which of the following vitamins?

A. Vitamin A

B. Vitamin C

C. Vitamin B

D. Vitamin D

Answer: “D”

Important General Knowledge Questions Free, general knowledge questions and answers of the week April 2020.

Q47) Which of the following diseases spreads due to floods?

A. Cholera

B. Typhoid

C. Malaria

D. Dengue

Answer: “A”

Q48) Where is the Indian Institute of Corporate Affairs located?

A. Gurugram

B. Noida

C. new Delhi

D. Mumbai

Answer: “A”

Q49) How many members of Lok Sabha are elected by the President?

A. 4

B. 6

C. 2

D. 3

Answer: “C”

Q50) October Revolution is related to which country?

A. Bangladesh

B. Bhutan

C. Sri Lanka

D. Russia

Answer: “D”

Click on the links below and prepare for GK Questions for all competitive exams.

  1. April :- General Knowledge Question and Answers for April 2020.
  2. March:- General Knowledge Question and Answers for March 2020
  3. February :-General Knowledge Question and Answers for February 2020.
  4. General Knowledge Question and Answers 2020 .
Best websites for preparing General knowledge questions for competitive exams

General Knowledge Questions for All Competitive Exams

Latest General Knowledge Questions 2020 .

Discover General Knowledge Questions of the current week,which include all of the Central and State latest questions. Govt in every state of India releases multiple job notifications everyday. We provide weekly and daily update If you are looking for General Knowledge Questions for any competitive exams. If you are seeking for a job opportunity for Latest Government Jobs in india or any state of india in the right place. Almost Every year Central and state Government official releases a great number of vacancies for govt jobs.

Here,we provide the latest General Knowledge Questions Notifications 2020 weekly and monthly .You can search for differentGeneral Knowledge Questions in this category of 10th pass,12th pass out job,SSC or matriculation, Job Seekers will get the quick information about the Government jobs. To make the work of the job Seekers easy and to get their jobs easily, we provide detailed information about the latest General Knowledge Questions 2020. One can find the latest Government Jobs in India along with state Govt Jobs.

PDF for latest General Knowledge Questions weekly

pdf format for General Knowledge Questions.

Here, we provide a detailed notification about the Latest General Knowledge Questions weekly.Any candidate who is looking for a job under any govt body, we provide detailed General Knowledge Questions for latest government job.we do provide job notifications for fresher and experienced candidates.

You can search for different government jobs under the category of 10th pass out job or 12th pass out, or SSC or matriculation jobs 2020. We provide a detailed information like eligibility criteria, Age criteria, How to apply for any job, Last date of the jobs about all the jobs provided by official website, so that it will be easy for all Aspirants who are looking for a govt job..

Upcoming General Knowledge Questions for government jobs 2020:

Stay tuned to our website for all upcoming govt jobs 2020 General Knowledge Questions .we do provide an early notification for all job aspirants who are waiting for any jobs since while. In this website, both Freshers and Experienced Candidates can explore a lot of the latest Govt Jobs 2020 General Knowledge Questions. We provide General Knowledge Questions about the Government Jobs like railway jobs, Teaching jobs, police jobs for Experienced and Freshers. Here, we provide the latest General Knowledge Questions news Notifications 2020 every day.